Monday 18 July 2011



Намерих този младичък щиглец на улицата. За малко да го прегазя с колелото - не помръдваше.
Жертва на вчерашната градушка навярно. Накуцва.
Няма апетит засега. Взех му живи червеи от риболовния. Пие неохотно вода.
Някой помагал ли е на птиче да оцелее? Съвети?
Ще потърся помощ от спасителния център за диви животни.
...
Found that birdy in the street today. It was probably hit by yesterday's storm of hail.
Hope it recovers at the wildlife rehabilitation centre, where I left it.

8 comments:

rossichka said...

Наистина ще бъде най-добре да потърсиш специализирана помощ за това сладурче (не мисля, че е синигер.)Тъжен спомен ми донесе. За един много специален за мен гълъб, който се опитах да спася след нараняване от котка, но така и не успях. Хората, които ми помагаха, още си спомнят...:(

YMY said...

Това с центъра е страхотна идея! ;-) Иначе на мен ми се е случвало толкова много пъти да гледам и спасявам какви ли не птици, че не мога да ги преброя. Не съм сигурна дали яде такива червеи, но ако му намериш някакви мушици или други таквиз не много едри буболечки, ще е добре. Трохите също вършат работа. Но, когато са в плен, не ядат много (това да не те притеснява). Сложи го в някоя кутия и я покрий с мрежа, за да е светло и да се проветрява, остави му там в единия ъгъл вода и, за да не се намокри, сложи храната в по-далечен... И общо взето го остави така като го проверяваш два-три пъти на ден. До 3-4-5 дена би трябвало да си е ок и да можеш да го пуснеш с чиста съвест! ;-) ^^

Maria said...

Много е трогателен... мисля също, че центъра за диви животни ще помогне. Имат спешна телефонна линия. Сигурно вече си се свързала с тях. Иначе някои ветеринарни клиники в Пловдив лекуват птички, но мисля че е по-добре първо опитай с центъра. Стискам палци да се възстанови. Кураж !

denitsa said...

Оставих го в центъра. Ще го закарат днес в Стара Загора да се възстанови. Щиглец е.
Доволна съм! :)

rossichka said...

Гостенче, което винаги ще помниш! Даде му втори шанс! Ех, Дени...:) (Добре, че има кой да помага на птичета в беда.)

denitsa said...

Понякога не съм се отбивала да помогна. Просто защото знам, че нямат апетит и най-често умират. Чувствала съм се некомпетентна, каквато всъщност съм. Добре, че вече има място, където да се грижат...!

Pepa said...

Deni, Centura sa super, imala sum si vzemane davane s tiah s edin div kormoran. Mnogo svestni i zagrijeni.

Inache ako ti se sluchi pak, mojesh da zahranish malki ptichki sus sushtoto, s koeto hraniat malkite pilenca, predi da stanat kokoshki, edna kasha, no trqbva po selata da pitash za neia. Nezavisimo kakvo hapva ptichkata, tova obiknoveno go qde. Az sum zahranvala taka vrabche :)

denitsa said...

Мерси, Пепи...:)